Je to .....

V historii byste jich našli spoustu. Ví o nich snad každé malé dítě, každý junior, dospělý no a samozřejmě ti světem protřelí vlci mají o nich dokonalý přehled. Mluvíme o historických mílnících, o věcech, o kterých se tradují historky, pověsti, báje a jsou zastoupeny v debatách hospodských i ve vyšší společnosti. Historické milníky, události, které postupem času ovlivňují životy lidí a tvoří události ještě nepopsaných stránek kronik. RiderMirino je magnetem na takové okamžiky historie, jeho otisk při formování týmu Varadero je mimojiné zlatým písmem zapsáno v Bibli Sportovní vydané v nakladatelství Primus, redigováno Ing. Štefanem Eškenázim. 

RiderMirino, vy jste byl přímo u zrodu týmu Varadero, jak hodnotíte tento počin s odstupem času? Musím říci, že to byl počin velmi odvážný, protože jsem se spojil s elitou olomouckého sportovního prostředí. Nicméně jsem na sebe hrdý, že jsem stále v týmu. Byl jsem jeho oporou v době kdy se to celé začalo rozjíždět, a věřím tomu, že stále budu. Měl jsem posledních pár let trošku skluz v tréninkovém rytmu, ale z nejhoršího jsem venku a do budoucna věřím tomu, že se zase brzy ukážu na startovním roštu po boku mých týmových kolegů a přátel.


Prozraďte jaké jiné varianty pro pojmenování týmu byly v kurzu?
Tak to si už nevzpomínám. Je to už mnoho let a jediné co si pamatuju bylo, že jsme s úderem Prcou seděli na neřku u počítače a tak nějak to šlo samo, prostě Varadero bylo slovo, které nás oslovilo a bylo to upečené.
Práskněte něco na své parťáky?
To si opravdu nechám pro sebe…

Je něco, co o vás nikdo neví?
Ano… nemám rád lečo! Tak ale teď už to všichni vědí…

Co se vám vybaví, když se řekne JEDOVNICE?
Pokaždé když jsem ve sprše zavadím pohledem o své lýtko na němž je stále památka na převodník, který jsem si do něj zaseknul při projíždění tratě před závodem. Každopádně Jedovnice byla řádně jedovatá trať…

Víme o vás, že jste tvůrcem idiomu „to je ale mrdák“….
Opravdu? Já? No toto? Každopádně se to dá použít takřka při všem… je to vyjádření emocí, když to fakt jako bolí…

V posledních sezónách jste příliš vidět nebyl. Rýmička? Kašílek?
Ano rýmečka, kašílek… Ale taky budování tréninkového zázemí ve Staré vsi v Jeseníkách. Přijeďte se na kemp někdy podívat!

Proslýchá se, že se chystá váš velký návrat 7.5. na Helfštýně.
Ano to je pravda. Myslím, že už bylo na čase opět změřit síly s ostatními bikery. Helf je Helf… to se musí!

Máčka, nebo snad Velbloudy? Jak je to s váma?
Ano je pravdou, že jsem v týmu trošku rebelem, a že mne inspirují i životy rockerů. Kouření je opravdu mou slabinou. O to více se musím snažit aby můj první start letos dopadl tak, že dojedu!

Závěrem, snad jenom vaše prognóza. Kde vidíte Varadero v horizontu cca 70 let?
Tedy krátce. Velmi, velmi optimisticky! Varadero co? Varadero jedeeee….

4 komentáře:

RiderMirino řekl(a)...

škoda, že není vidět ta osma na zadním kole při výjezdu na sedlo u glosglokneru... to se vám fakt šlapalo kráně zlehounka... šak je to taky vidět... ten křenovitý úsměv, to je jenom přetvářka... to je mrdák!!!

RiderHanes řekl(a)...

Varadero forever!!!!!!!!!!!!!!!!
Mira žil, žije a bude žít!!!!!!!
Já su tak šťastný

RiderPrca řekl(a)...

jaká osma, co to meleš.... sis dal pod kopcem pár piv a potom aby se to nezdálo šišatý...

Mira se vrací! Juhůůůů!!

zdenal řekl(a)...

Děkuji za rozhovor s jedním z otců zakladatelů týmu Varadero!Inspirujicí :-)