Michalský thriller

Kamera najíždí na interiér venkovského stavení. Páteční odpoledne, stmívá se, atmosféra blížícího se víkendu, riderHanes a rider Spáča si telefonují.

riderSpáča:"Zítra se běží v Michalském výpadě, deš?"
riderHanes:"Nevim, nic neslibuju. Mám nový auto, teď jenom jezdim."
riderSpáča:"Taky bych nešel, ale nutí mě riderKatka. Asi budu muset jit"
riderHanes:"Nic neslibuju, chci si vyjet Ecce Homo autem. Možná pak, esli to stihnu."

Střih. Mlhavé a zamračené ráno. Drobně prší a lidé se choulí pod deštníky. RiderSpáča a riderKatka přijíždí na start. Tam v chumlu zvědavců, reportérů a fanynek stojí riderHanes u svého nového vozu.



riderSpáča:"To je vono? Fakt paráda, po závodě mi ho musíš ukázat."
riderHanes:"Nic neslibuju, chci jet dnes ještě do Vsetína. Lucka chce řídit, ale nevím...je to muj milááášeek!"

Střih. Na startu na dráze atletického stadionu stojí hlouček startujících. Ozve se startovní výstřel. Několik přihlížejících tleská a fandí. Po atletickém oválu se rozběhnou desítky běžců. Je slyšet tlumený dusot mnoha sportovních bot a oddechování mnoha sportovců. Vše se odehrává téměř beze slova a napjatou atmosféru podtrhuje oblačná obloha.


Střih. Kamera bloudí po klidném parku. Procházející se páry, maminky s kačárky. Najednou se do záběru vřítí první běžec. Je promočený, namáhavě oddechuje. Na stylu běhu je vidět, že se těší do cíle. Za ním se objevují další a další. Každý z nich se soustředí na své myšlenky a bolest. Na kolemjdoucích je vidět co si o nich myslí.


Střih. Opět atletický stadion, běžci dobíhají jeden po druhém, sporadický potlesk. RiderSpáča dobíhá, riderHanes na něho čeká s kelímkem čaje.

riderSpáča:"Dík."
riderHanes:"Musim jet...musim se ho zbavit. Řeknu, že chci oktávku. Tohle auto je nebezpečný!"

Sedá do auta a pomalu vyjíždí z brány stadionu. Kamera ho sleduje dokud nezabočí na hlavní silnici. Do toho titulky, hudba...

Pro ty, kteří jsou spíš na data, tak to dopadlo takto:

ridervítěz     33:22
riderHanes   41:35
riderSpáča   46:06
riderKatka   57:54

VF olé!!!

4 komentáře:

RiderPrca řekl(a)...

:)... :))... :)))... Kupuju svět motorů a jdu studovat ať se před vámi neztrapním, každopadně v hrudním košícku máte moc pěkné motory

RiderRadek řekl(a)...

Ty voe, mluvil jsem včera se Štefanem (Steven Spilberg) a ten by do toho šel a natočí to jako celovečerní hit zadarmo!!!!

RiderHanes řekl(a)...

ty woe, asi to tak bylo, já už si to nepamatuju, všechno bylo rychlé a zběsilé
ole ole ole

RiderMirino řekl(a)...

krásnej sestřih... ČT 24 hadr...