Rubena Manitou Železné hory 28.07.2007 Chrudim



RiderHanes se hlásí s reportáží z Chrudimi, kde se uskutečnil 10. závod seriálu Kolo pro život. Této akce jsem se zúčastnil poprvé, díky spojení pracovních a závodních povinností. Musím říct, že je to více než příjemné spojení. Sice jsem neměl moc času připravit se na závod, ale nakonec mi to nezabránilo podat jeden z nejlepších výkonů sezóny. Fakt, že mě čekala trať o které jsem nevěděl vůbec nic, kromě délky trati, byl dost znepokojující. To mi určitě potvrdí všichni co měli možnost vyzkoušet placku v Opavě. V 8:45 se ozval výstřel a balík hobíků s malým počtem profíků se vydal na kratší trať maratonu v délce 50km. Účast byla silnější než v předešlých letech a tak po startu to bylo docela dost na lokty, ale využil jsem svých zkušeností, které jsem nasbíral během své bohaté hokejové kariéry a během chvilky jsem se propracoval z hlouby startovního pole čítajícího přes 700 závodníků do první stovky. Po chvilce na mě čekali tradiční schody, které se dají srovnat s těmi pražskými. Davy povzbuzujících lidí mě nedovolily tyto schody seběhnout. S hrstkou mě podobných endorfinů jsem je sjel a byli jsme odměněni slušným potleskem. Trať byla suchá a pěkně rychlá, dovolila všem jet pěkný kule. Jen dva menší výjezdy a pár technických pasáží byly tou největší překážkou. Na závěr nás nechali vykoupat v pěkně dlouhém brodu. Počasí pod mrakem, teplota ideální a voda v brodu osvěžující, což zjistila na vlastní kůži většina závodníků, já taky :-) . Sice to byla dřina a pěkně to bolelo, ale endorfiny jsem měl po závodě všude, až se mi z toho dělaly boule za ušima.
V absolutním pořadí na 68. místě z 709 startujících se ztrátou 20:13,2 na vítěze v kategorii M19-29 solidní 20.místo papaňa.
VARADERO jede!!!!!


2 komentáře:

RiderPrca řekl(a)...

RiderHanes je kombajn!! Brzy bude Varadero na bedně. Výborný čtení, výborný výsledek. Kdo tě zastaví?

VARADERO JEDE!!

RiderMirino řekl(a)...

Co říct... Krásný výsledek! Dvakrát během 4 dnů vyšlápnout tréninkově na Grossglockner se jistě na výsledku ze závodu podepsalo!