Další červnové výkony...

Protože elitní vrcholové družstvo Varadera reprezentovalo na Adrenalin cupu a rider Radek se rozhodl, že na dovolenou pojede už teď, aby mohl celé léto pilně pracovat, zůstala účast na Olomouckém půlmaratonu na mně. Ta ZODPOVĚDNOST! Třásly se mi nohy ještě po doběhu! Pokud to tedy nebylo něčím jiným...
V sobotu 23.6. bylo nádherné maratonské počasí, nebylo ani 40 stupňů, takže to běželo skoro samo. Organizátoři nám prozřetelně přibalili do batohu hřejivou emspomu, asi pro ty borce z Afriky, kterým možná bylo trochu zima.
 V 19:00 se vyběhlo a už na konci Pavelčákové jsem hledal první občerstvovačku, protože kromě teploty byla asi 100% vlhkost. Musím se přiznat, že asi od 8 km jsem myslel na to jak se ctí odstoupit. Inspirací mi byl borec v červených trenýrkách, který běžel chvíli přede mnou a pak po slovech "ještě doběhnu k baráku" odbočil do boční ulice a asi šel fakt domů. Ale pak jsem si uvědomil, že mám tu ZODPOVĚDNOST! A tak jsem dorazil do cíle v čase 1:44:44 aby se to líp pamatovalo. A pak už bylo všechno v pořádku, endorfiny vystříkly, všichni runeři byli cool, Olomouc byla zase krásný město, hned na místě jsem se chtěl přihlásit na příští ročník... Prostě typický konec závodu.
Do cíle mně hnala ještě jedna inspirace... Oni jsou frajeři, kteří k tomu aby podali fakt VÝKON, nepotřebují běhat. A 8.6. jedna frajerka VÝKON podala. U porodu se totiž nedá moc přemýšlet, že se to vzdá, že se v půlce odstoupí a půjde se sednout na pangejt. Tady prostě není zbytí a musí se dorazit až do cíle v pekelným tempu.
 Prostě porody a závody se nevzdávají! A pak to stojí za to...VF!

5 komentářů:

RiderHanes řekl(a)...

a vo tom to je, ole, ole ole.
Kdo nás zastaví?

RiderPrca řekl(a)...

Parádní! Počkej co se ti bude honit hlavou v Davosu :-). Sára nejlepší

RiderRadek řekl(a)...

V Hollywoodu by řekli Double impact!!! Spáčo ještě, že nebydlíš v Olomouci.....:-) gratulace ke všemu a na konci července sraz v klubovně.... YEAH!!!

RiderRadek řekl(a)...

...opět postrádám u riderSpáči ve výsledcích v kolonce team VF... Prosím správce o malé google varování!!!

riderSpáča řekl(a)...

Klubovnu zařídíme, musíme dát akorát dokupy termín...a k tomu týmu: já se přihlašoval hned na začátku, to bylo snad ještě loni! Od tohoto roku mám v týmech jasno!